Boendeformer under semester och företagskonferens

Hitta din boendeform

Oavsett om du är ute efter en boende i kombination med nöje och puls i storstaden eller om du vill ta det lugnt för en stund och kanske fiska eller campa med familjen, så finns det en uppsjö av intressanta alternativ att välja mellan på nätet. Dessutom finns det mesta recenserat på ett ärligt sätt i sociala medier och i de många sajter och samhälle som baseras på social använderinteraktion.

Valet är upp till dig när det gäller pris och standard. Det finns häpnadsväckande många enkla boendeformer – däribland vandrarhem och så kallade Bed & Breakfasts –  till budgetpriser som ändå håller en god standard.

Det bästa boendet i storstaden

I storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö finns det gott om hotell – såväl lyxiga och som enklare – och det gäller då att titta närmare på prisbilden kontra den faktiska kvalitén. Ett vandrarhem eller Bed & Breakfast går till och med att hitta för ett par hundralappar centralt i någon av städerna. I regel håller flesta hotell god kvalitet men det gäller att se upp för prisfluktuationer mellan de lyxigare alternativen. På de olika bokningssidorna som finns kan man hitta enastående kamanpanjer för ett visst alternativ på den ena hemsidan, medan samma alternativ kan kosta 40-50% mer på den andra (och ändå marknadsföras som ett ”kampanjerbjudande”).

 

Boende för familjen

Det finns gott om boendealternativ över hela landet som förenar natur- och äventyrsupplevelser. Kanske kan det vara värt att åka norr ut och testa något vildmarkshotell i Hälsingland eller Jämtland? Det finns en rad intressanta anläggningar som förenar allt för familjen; inte minst de olika skidorterna i norr, bland dem Sälen och Åre. Även Vemdalen och Järvsö har blivit populära vintersemester ställen. Oftast kostar det lite mer under säsongsperioder, men är ni ute i god tid så kanske boendet inte blir lika dyrt.

 

Företagsresor med boende och konferensmöjligheter

Företagsbokningarna har ökat enormt när det gäller företagskonferenser med boende inkluderat. Oftast söker företag en mer avlägsen plats, helst en bra bit bort från arbetsplatsen. Ett bra boende för ett företag skall innehålla en trevlig närmiljö, helst innehållande vatten och grönska. Det bohuslänska eller halländska kustlandskapet är några populära alternativ.