Kaffe åt alla gästerna

Att förse en hög kaffesugna, yrvakna turister med kaffe är ingen lätt uppgift. Det är ju faktiskt en sed i nästan hela världen att ta sig en kopp på morgonkvisten för att vakna till liv. Om man dessutom har bed & breakfasts, hotell och andra övernattningsmöjligheter – då har man ansvaret att se till så att turisternas dagar blir så fina som möjligt.

Vanligtvis räcker en normal kaffekokare inte särskilt långt i de här fallen. Den är för långsam och tillverkar inte kaffe snabbt nog. Det är också så att många har blivit kaffe-snobbar på senare tid och knappt nöjer sig med vanligt bryggkaffe. Det ska vara tabs och kapslar och espresso och latte macchiato. Höga krav på gott och snabbt kaffe består.

En bra lösning på problemet är DSFM som från början är en städfirma. Numera kan de hjälpa till med allt från kontorsstädning och trappstädning, till entrémattor, kontorsmaterial och just kaffemaskiner. Kontakta dem via hemsidan för mer information.

Låt gästen fixa kaffetkaffemaskiner

Ett alternativ som många mindre pensionat testar är att låta gästerna ta kaffe själv. Det kan vara en bra lösning för de som inte har mängder med frukostpersonal som de vill lägga pengar på. Dock brukar det vanligtvis mest röra sig om bryggkaffe, som kokats klart och sen hälls i termoskannor eller står på en varm platta för att behålla sin temperatur. Om man har en kaffemaskin som man kan hantera utan att gå en veckolång kurs först, så kan även det funka.

Eller så kör man på kapslar, då kan var och en välja den sortens kaffe de föredrar – och så fixar man det på det sättet.

Alternativt kör man mer ”a la carte”-style och låter gästerna beställa sitt kaffe direkt i en bar eller av en servitör.

Bästa möjliga maskin

Vilken sorts kaffemaskin passar då dig och dina behov bäst? Ja, det kan ju såklart vara smart att ha tänkt ut det från början. Marknaden är enorm och man kan i princip få vilken sorts maskin som helst. Några alternativ man kan fundera igenom innan man kontaktar en kaffemaskinsfixare är till exempel:

  • Färg på maskinen.
  • Material på maskinen.
  • Vilken sorts kaffe man vill ha.
  • Hur stor kapacitet ska maskinen ha.
  • Priset, hyra/köpa, ungefärlig månadskostnad.