Resande fot

Att åka på resa är härligt. Man kan se framemot nya äventyr och härliga stunder i vackert väder. Dessutom kommer man kanske äta god mat, testa spännande aktiviteter och hänga med de man gillar mest? Det gäller bara att ordna det för sig där hemma. Till exempel måste gräsmattan klippas hos er som bor i hus.
Kanske har du ingen pappa som gillar att dra fram med den elektriska geten? Kanske vill du inte lägga pengar på en skolpojke som ordnar biffen åt dig? Då kan du istället satsa på en robotsgräsklippare. Kanske köper du en från AB UBL Skog o Trädgård i Kristianstad. AB UBL Skog o Trädgård är ett proffsigt företag som kan guida dig på vägen mot en snaggad gräsmatta.

Annat som ska skötasAB UBL

Förutom att ansa gräsmattan finns det en hel hög med andra saker som ska ordnas. Allting beror på hur länge man ska vara borta. Det vanligaste är att man engagerar någon till att vattna blommorna. Dessa små rackar glöms ofta bort. Och de klarar sig garanterat inte utan vatten någon längre stund.
En annan sak som man bör tänka på är eventuella inbrottsintresserade tjuvar. Om huset står orört och stilla en längre tid kan sådana få upp ögonen för det. Sen krävs det inte mycket innan de märker att ingen kommer hem. Och då slår de till. Har man sen otur så märker man inte det förrän man kommer hem igen, månader senare. Det lönar sig att låta en vän eller släkting se till huset då och då. Du kanske har någon som vill husvakta rentutav?

Undvik katastrofen

För att se till så att det inte är gräs upp till fönsterkarmarna, bör du se till att ordna med gräsklippning. Men det räcker oftast inte. Som vi nämnde ovan finns det många andra saker som ska hanteras, planeras och organiseras innan du kan åka bort. Här är några tips på hur du gör förberedelserna lite lättare att hantera:

• Börja i tid
• Delegera
• Anlita bara vänner och familj som du litar på
• Se till att ge nyckel till de som behöver den
• Håll kontakten under tiden du är borta