Turistmål och sevärdheter i Sverige

Om man bestämmer sig för att åka på semester och besöka vårt moderland finns det fantastiska turistmål och sevärdheter som kanske många gånger inte hade någon aning om. Det gäller att våga se sig om i landet; från Riksgränsen i norr till Malmö i syd vimlar det av intressanta sevärdheter för den som tar sig tid att besöka det vackra Sverige.

Natur och sjö i norr

Höga kusten kallas det upphöjda kustlandskapet i Ångermanland där närmsta storstäder är Örnsköldsvik och Kramfors. Här kan du beskåda både vackra berg, vatten och dalar som uppkommit i samband med en landhöjdning på 800 meter sedan istiden. Höga kusten är numera ett världsarv och besöks av hela Sverige och många internationella turister varje år.

Om du är sugen på skidor så är Åre det självskrivna valet. Åre är fortfarande Sveriges största skidort där det finns rikligt med nedfarter och ett växande utbud av restauranger. Hotell och stugor finns såväl inne i skidbyn som en kort bilsträcka utanför.

Det kontinentala Helsingborg

I södra Sverige kan du besöka historiska Helsingborg där det mesta känns glatt och lättsamt. Besök til exempel Sofiero slot med en enastående botanisk trädgård som utformades av Gustaf Adolf och Oscar II. Helsingborg är en fantastisk sommarstad som helst skall avnjutas i juni, juli eller augusti. Det tar bara 20 minuter att nå Köpenhamn via färja.

Vackra hamnstaden Göteborg

En gång i tiden av Göteborg en strategisk handelplats för det Svenska Ostindiska Companiet. Numera avgår flera passagerarfärjor från staden med destiation England, Danmark eller Tyskland. I Göteborg finns både nöjes- och kulturliv samt restauranger och kök i världsklass. De mysiga spårvagnarna rullar fortfarande om man vill ta sig runt stadskärnan smidigt. Nöjesparken Liseberg är alltid ett hett tips om du har familj.

Stockholm – Gamla Stan

Huvudstaden Stockholm är lika fint på sommaren som på vintern. Gamla Stan är stadens äldsta del där du kan julhandla eller ta en kopp kaffe på ett av de många charmiga caféställena. Gamla Stan är historiskt och innehåller byggnader som daterar tillbaka till Sveriges första Jarl. Kungahuset och Livrustkammaren är några av de största attraktionerna.