Utforska och upplev med extra hjälp

Naturen i landet vi bor i bör inte underskattas. Det är lätt för oss att säga så och samtidigt så låter vi kanske som en hög med scouter som vill att alla ska tälta och grilla korv varje kväll från april till november. Men det handlar inte om det, bara om att försöka se innanför gränserna ibland och förstå att man inte nödvändigtvis inte behöver ta sig utomlands för att uppleva, upptäcka och njuta av livet. Kanske är det särskilt praktiskt att vi har en så stor och rik bed and breakfast-kultur i vårt land för de som behöver lite extra stöd i vardagen, och på resa. Med personlig assistens på hög nivå är det dock möjligt att se sig omkring, kanske med tåg eller bil och njuta av det som livet erbjuder, även utanför sin hemort.
Nere i Skåne, i Lund, finns Acepto Assistans AB som erbjuder helhetslösningar som är skräddarsydda för varje enskild brukare. Du som älskar att resa kan tala om det och garanterat hitta en assistans som är sugen på att hänga med på äventyr. Boka ett möte med dem för att ta reda på exakt hur de kan hjälpa dig komma ut i landet.

Underskatta inte de små ställenaLugn miljö hos Acepto Assistans

Visst brukar de flesta bed and breakfast i vårt land inte vara så stora, och oftast gör det inte heller så mycket väsen av sig. Det betyder dock inte att man direkt ska överge dem för att skaffa sig ett rum på en av hotellkedjornas stora anläggningar. Det som gör att många av de små bed and breakfastsen ute i landet står ut på ett bra sätt, är deras personliga service. Denna kan vara guld värd, särskilt om man reser med personlig assistent och kanske har några extra krav på rummets utrustning och läge. Det gäller bara att inte vara rädd för att tala om vad man önskar och kanske också försöka göra det lite i förväg så att boendet får en schysst chans på sig att ordna det så bekvämt som möjligt för dig.

Frågorna att ställa

När du letar efter lämpligt bed and breakfast bör du tänka på att ta reda på följande, för en så trevlig vistelse som möjligt:
• Läget – sjö, hav, motorväg, skog?
• Priset – ganska viktigt, oavsett om man vill eller ej. Vad kostar en natt?
• Bekvämligheterna
• Sevärdheter i närheten